Carte d’Or - Brut 

85% Meunier (5% op hout) - 15% Chardonnay

 

Het uiterlijk is levendig door de fijne en bewegelijke bubbels, die een delicate kraag voeden. De vrij dichte, satijnen mousse geeft een rijk en genuanceerd tafereel. 

De neus roepen eerst aroma's en geuren op van gember, Goudrenet appel en citroenschil. Carte d'Or ontwikkelt zich, door beluchting, tot tonen van perzikschil, gele grapefruit en gedroogde abrikoos. Na een paar minuten onthult het geuren van kweeperencompote, vuursteen, jasmijn, sinaasappel, Mirabelle pruim en vijg.

De smaak is in het begin subtiel en fris, met een romige en gesmolten bruis. De wijn ontwikkelt zich met sappige ingrediënten, die doen denken aan citrus, geel en wit fruit. Het midden-palet wordt gedefinieerd door een klei-mineraliteit, rondheid en een fruitige sappigheid. De frisse en citrusvruchtenaroma's verlengen het plezier met een delicaat en smeltende afdronk. 

Cuvée Carte d’ Or Brut is bedoeld als aperitief en om  met vrienden van te genieten. Het is een makkelijk te drinken champagne, die zowel eenvoudige als gastronomische gerechten zal begeleiden. We stellen voor om van deze champagne te genieten, bij een temperatuur van 9 tot 10°C.  

Technische Informatie

Dosering : 8,0 g/l 

Oogstjaar : 2015 (70%)

3 jaar ‘’vins de réserve’’ (30%)

Gebotteld : 2016

Gedegorgeerd: 2021

Vinificatie : Inox 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram