Cuvée Rosé

80% Meunier (12% Vin rouge Meunier) 20% Chardonnay

 

Het uiterlijk heeft een diepe frambozenrode kleur, met lichte robijnrode reflecties diep in het glas. Hij wordt geanimeerd door zeer fijne en levendige bubbels die een actieve kraag voeden. De vrij vloeiende en kleurrijke mousse geeft een rijke en frisse visuele sensatie.

De neus roept geuren op van aardbei, framboos, jodium en pepermunt. Het ontwikkelt zich, door beluchting, richting intense pioenroos, frisse granaatappel en Morello kersen geuren. Het biedt de proever een mandje met vers fruit, bloemen en luchtigheid. 

De smaak is in het begin is de smaak soepel en fris met een romige en gesmolten bruis. De wijn ontwikkelt zich met sappige ingrediënten die een zeer zuiver fluweelzacht gevoel geven. De secundaire laag is wijnachtig, met een tastbare noot van klei en patina, die ook fruitig en sappig is.


Cuvée  Rosé Brut 

is de ultieme zachte en soepele champagne. Cuvée Rosé is een sensuele champagne. Fris, vol charme en elegantie , is deze wijn zowel gemakkelijk “an sich” te drinken, als begeleidend bij de gastronomische keuken. Wij raden u aan te genieten van deze champagne bij een temperatuur van 9 tot 10°C. 

Technische Informatie:

Dosering : 10,4 g/l 

Oogstjaar : 2014 (95%)

Vin de Réserve: (5%)

Gebotteld : 2014 

Vinificatie : Inox 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram